Pizza med confiteret gråaand, kantareller, sprøde “ande-chips” og brændt hvidløg

pizza
Pizza med confiteret gråaand, kantareller, sprøde “ande-chips” og brændt hvidløg.

Mængde: 4 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 3 timer til anden (ekskl. et par timer til marinering) og hævning af pizzadej, men selve pizzaen ta’r kun et par minutter til tilberede.

Ingredienser
1 omgang pizzadej (opskrift her)
1 gråand
Rosmarin
Lidt sukker
2 kartofler
Smagsneutral olie
Salt
Parmesan
Kantareller
Frisk estragon
Brændt hvidløg (opskrift kommer nedenfor)

Opskrift
Anden er det første, som du skal i krig med. I kombination med det brændte hvidløg.

Men la’ os se på anden først: Den renser du lige for indmad, blod- og fjerrester. Herefter gnider du den med lidt salt, lidt sukker og frisk rosmarin. Herefter vakuumpakker du det (eller smider det i en tætsluttende frostpose) og lader det hygge sig dér i nogle timer eller 12.

I mens kan du så ta’ et kig på de der hvidløg; tag skallen af dem, og smid dem ind i en 250 grader varm ovn til de er sorte. Sådan helt sorte. Gennemsorte. Dybsorte. Det lugter lidt i hele hytten, så åbn et par vinduer i mens – det bliver du glad for i længden. Når de er sorte, så ta’r du dem ud og lader dem køle af.

Tilbage til anden: Smid den i en lille kasserolle og dæk med enten andefedt eller rapsolie. Bring olien op på omkring 110 grader og lad så anden hygge sig deri i ca. tre timer. Vend den undervejs så du er sikker på, at den bliver confiteret ensartet hele vejen rundt. Anden lader du køle af efterfølgende, hvor kødet så er lige til at pille af skroget så let som ingenting.

Det fedt/olie som du har tilberedt anden i, den varmer du op til omkring de 160 grader. Helt tynde kartoffelskiver (brug et mandolinjern) ryger deri, og når de er sprøde og gyldne, så fikser du dem op med en hulske og lægger dem på fedtsugende papir og giver dem et drys salt.

Nåh, så er benarbejdet gjort. Sku’ vi så ikke komme i gang med selve pizzaerne?

Dejen rulles ud, hvorpå du smider de friske, rensede kantareller. Bræk dem gerne i lidt mindre stykker, hvis de virker lige store nok, dem som du har fået fingrene i. Oven på og ved siden af dem fordeler du anden, og så lægger du parmesanflager over til sidst. I pizzaovnen med dem i 3-4 minutter til det syder og bobler, og bunden er sprød og lækker.

I en almindelig ovn? Mon ikke 15 minutter er nogenlunde det der skal til? Kig ind til den en gang i mellem, så er du på den sikre side.

Lige inden servering fordeler du lidt kartoffelchips over og friskskåret estragon. Til slut rives det brændte hvidløg over på et helt fint rivejern; det gi’r en lidt røget smag til pizzaen, som virkelig klæ’r den!

4 meninger om “Pizza med confiteret gråaand, kantareller, sprøde “ande-chips” og brændt hvidløg”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s