Agerhøne med kantarelfyld med smørstegte pærer med estragon

ager
Agerhøne med kantarelfyld med smørstegte pærer med estragon.

Mængde: 2 personer.
Forberedelsestid:
15-20 minutter.
Tilberedningstid: 40 minutter

Meget kan man sige om iPhone. I hvert fald dén jeg har. Billeder – og måske specielt madbilleder – er sat’me svære at tage, så skidtet ser indbydende ud. Ovenstående billede er et skoleeksempel herpå.

Men derfor smager retten nu rigtig godt nok alligevel …

Ingredienser til hønsedelen
2 rensede agerhøns
8 skiver spæk
Salt
Peber
1 æg
1 spsk. rasp
2 store håndfulde kantareller
1 lille, finthakket løg
2 store spsk. smør
2 dl. smør
1 dl. hønsefond
1 spsk. cognac

Ingredienser til tilbehøret
4 små, faste pærer
1 dusk frisk estragon
1 spsk. smør
1 spsk. flydende honning

Opskrift på hønsedelen
Start med fyldet: Svampene renses, og smides på en brandvarm pande sammen med løget, hvor halvdelen af smørret lige har fået lov at bruse af. Smag til med salt og peber, og lad svampene blive lidt møre.

Tag svampe og løg fra panden, og lad det køle af mens du renser hønsene.

Hønsene renses grundigt for evt. fjer og andet. Dup dem så tørre, inden du blander svampeblandingen med ægget og rasp, som derefter proppes ind i dem. Luk evt. til med en kødnål.

Læg skiver af spæk på brystet af fuglene og snør herefter krabaterne sammen med lidt kødsnor, så skidtet ikke hopper fra hinanden.

Opvarm den resterende del af smørret i en gryde, hvorefter hønsene smides deri og brunes på alle sider.

Tilsæt cognac, fløde og fond og smid låg på. Lad retten simre i 20-25 minutter (vend lige fugllene halvvejs).

Opskrift på tilbehøret
Halvér pærene og tag kernehuset ud. Opvarm så smørret på en pande, og læg pærerne på med den side ned, som ikke har skræl på. På med den friske estragon samtidig.

Hæld honning over, og når pærerne har tage farve, så vender du dem og giver dem lige en omgang på den anden side også.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s