Hjemmelavet dürüm med sådan-cirka-shawarma, syltede rødløg, myntedressing og -gelé samt brændt habanerosauce

Shawarma
Hjemmelavet dürüm med shawarma (sådan cirka).

Mængde: 4 personer.
Forberedelsestid:
5 minutter (hvis altså kødet er simret færdig og løgene klar).
Tilberedningstid: 15 minutter.

Ja, så kan der vist godt gå et par dage inden vi igen skal have noget med chapati eller andre former for fladbrød.

Jeg ved ikke lige hvorfor, men jeg må jo have haft ufattelig stor trang til den slags mad da jeg biksede madplanerne for de sidste par uger sammen, siden de har optrådt igen og igen.

Men det smager sgu’ også godt, den slags mad – det gør det altså! Og denne udgave er ingen undtagelse. Den ta’r tid, men den er ventetiden værd.

Åhh, og opskriften på brødene finder du som vanligt her, og de syltede rødløg her. Og lammet? Den kan du finde her. Oooog habanero-saucen, den er her.

Ingredienser
8 chapati
1/2 lammekølle lavet efter opskriften der linkes til
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. chilipulver
Syltede rødløg
3 dl. græsk yoghurt
1 lille bundt frisk mynte
1 fed finthakket hvidløg
Salt
Peber
Myntegelé

Opskrift
Hak mynten og bland den med yoghurt og hvidløg. I køleren til det skal bruges.

I mens pilles kødet fra hinanden med to gafler. Opvarm en slat smagsneutral olie i en sauterpande. Smid herefter spidskommen og chili på og rør godt rundt til det dufter lækkert.

Herefter er det på med kødet. Lad være med at røre for meget rundt i det, men lad det få lidt stegeskorpe inden du vender det forsigtigt. Fortsæt til kødet ser lækkert ud. Ja, så præcist kan det siges …

Så’ der samling …
Fordel kød på et brød, smid klatter af dressingen på sammen med myntegelé. Hæld evt. lidt brændt habaneo-sauce over, hvis du skal have yderligere lidt krudt i retten. Og så lidt syltede rødløg, så er du godt kørende …

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s