Skaftkoteletter med æbler med salvie, spæde brændte løg, nye kartofler og nyopgravede gulerødder

Svin_A
Skaftkoteletter med æbler med salvie, spæde brændte løg, nye kartofler og nyopgravede gulerødder.

Mængde: 2 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 15-20 minutter.

Projekt “Tøm-haven-for-hvad-der-er-tilbage-inden-efterårets-frugt-og-bær-kommer” udløste denne ret. Alt med undtagelse af salt, smør, peber og kød var fra haven. Hvilken fryd …

Ingredienser
2 skaftkoteletter
Salt
Peber
4 syrlige æbler
8 salvieblade
8 små gulerødder med top
8 små, nye kartofler
6 små, spæde løg med top

Svin_B

Opskrift
kødet tages ud, så det kan nå at ramme stuetemperatur inden det skal steges. Det skal krydres med salt og peber, og så ellers bare på en pande med smør ved jævn til hård varme. 7-8 minutter på hver side, og så hvile i 2-3 minutter inden servering.

I mens opvarmes en spiseskefuld smør på en pande sammen med salvie, og når det bruser af, så kommes skrællede æblebåde på. Lad det hygge sig ved jævn varme under jævnlig omrøring til æblerne er moset lidt ud, men stadig kan hænge sammen med sig selv. Smag til med lidt salt og peber og evt. en smule sukker.

Kartoflerne vaskes blot og smides på en pande sammen med løgene og smør. Løgene dog først efter 5-10 minutter alt efter kartoflernes størrelse – de skal nemlig ikke have ligeså lang tid på panden. Før eller siden er alt mørt og lækkert.

På panden hvor kødet har stegt, der skal gulerødderne lige på og hygge sig ved kraftig varme i nogle minutter. Vend dem fra tid til anden, og når de er lidt blødere, men stadig med masser af bid, så er også de klar.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s