Den falske Lamb Bhuna

Indian
Den falske Lamb Bhuna.

Mængde: 6 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: Små 60 minutter.

Og hvorfor er den så falsk? Jo, det er den fordi lammet slet ikke er lam, som det ellers – som navnet antyder – er meningen, at det skal være. Næh, jeg brugte blot svinemørbrad; jeg ville rigtig gerne have brugt lam, for jeg elsker lam, men nu var der altså to svinemørbrad som lå og lurede på mig i fryseren …

Ingredienser
2 svinemørbrad afpudset og skåret i mundrette stykker
2 tsk. ingefærpasta
2 tsk. hvidløgspasta
3 små finthakkede løg
1/2 dl. smagsneutral olie
8 grønne kardemommekapsler
2 kanelstænger
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt gurkemeje
1 tsk. Garam Marsala
1 tsk. karry
3 tørrede, stødte peperocini
3 dl. grøntsagsfond
1 dåse hakkede tomater

Opskrift
Opvarm olien i en tykbundet gryde ved jævn varme, og tilsæt derefter løg, hvidløgspasta og ingefærpasta. Lad det simre lystigt rundt i ca. fire minutter under konstant omrøring – det må endelig ikke tage farve.

Tilsæt kardemomme, kanel, spidskommen, gurkemeje, Garam Marsala, karry og peperocini og lad det simre i yderligere et par minutter eller tre.

Skru godt op for varmen, og tilsæt så svinekødet. Rør, rør, rør.

Når kødet har taget lidt farve, så smider du fond og tomater på. Rør rundt, låg på og lad simre i omkring 45 minutter.

Servér med friskkogte basmatiris, en klat creme fraiche, lidt olivenolie og et skud friskkværnet sort peber.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s