Fyldte zucchiniblomster

Zucchini
Zucchiniblomster.

Mængde: 3 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 30 minutter.

Det er mig en gåde, hvorfor man i Danmark som udgangspunkt kun kan købe zucchinier som er store som (store) agurker og dermed næsten uden smag men til gengæld ualmindelig grove. Og intetsigende langt hen ad vejen.

På vores ferie lå der zucchinier med blomster på (som på billedet ovenfor), små runde zucchinier, lange, tynde zucchinier og flere andre – og de lå der allesammen som standard. Hver dag. Og her snakker vi om et ellers ganske almindeligt supermarked.

Jeg elsker specielt blomsterne, som kan dyppes i en bignetdej og frituressteges til noget at det mest velsmagende jeg kender, fyldes med grøntsagsfyld eller farseres som nedenfor. Og i øvrigt også mange andre ting – der kommer bl.a. en opskrift på en pastaret med dem lidt senere her på bloggen.

Ingredienser
12 zucchiniblomster
Ca. 600 g salsiccia
1/2 baguette (gerne daggammelt)
Revet parmesan
1 æg
Olivenolie
Lidt revet gryére

Blomster
Fyldte zucchiniblomster.

Opskrift
Skær blomsterne fri fra selve zucchinien, hvis de sidder på endnu. Herefter laver du et lille snit i blomsten, så du kan komme ind og fjerne støvdragerne.

Bland så kødet fra pølsen (altså snit hul på skindet, så du kan få farsen ud) med  den inderste del fra baguettet i små, smuldrede stykker. Skorpen skal du ikke bruge. Bland også æg og parmesan i.

Du behøver som udgangspunkt ikke smage til, for det skulle pølsemageren gerne allerede have gjort for dig, da han lavede salsicciaerne.

Stop farsen ind i hver blomst, og læg dem i et ildfast fad smurt med lidt olivenolie. Drys lidt revet gryére over og smid hele herligheden i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.

Giv dem herefter lidt grill, hvis ikke osten er sprød og gylden, og så er det ellers blot at sætte dine tænder i dem …

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s