Du’ sgu’ go’ nok, Wien …

1
Hotel Daniel i Wien. Det eneste hotel jeg kender til, hvor et sejlskib i skala 1:1 er ved at smelte ned over indgangen. Men så er det jo til at kende …

Inden den “rigtige” ferie, rundede jeg Wien, som jeg skrev om i dette indlæg. Wien er – heldigvis – ikke så gammelmandsagtig, som jeg fordomsfuldt gik og troede.

Vi boede på Hotel Daniel, som virkelig en overnatning (eller to eller tre eller hvor længe du nu befinder dig i Wien) værd; det er et hotel ud over det sædvanlige, hvilket allerede kommer tydeligt til udtryk over indegangen, hvor et sejlskib i skala 1:1 ser ud til at være ved at smelte ned over hotellet.

2
Den lille, men meget gennemførte, have foran hotellet.

Foran indgangen er så en lille have med en mindre solterrasse, 4-6 rækker med vinstokke samt krydderurter og et par bistader. Nåh ja, og en vinbjergsneglefarm. I den ene side ydermere en gammel, amerikansk Streamline-campingvogn, som er ét af hotellets værelser.

4
Den kombinere receptions- og butiksdisk.

Inde på hotellet er det første man møder receptionsdisken. Receptionsdisken som også fungerer som salgsdisk for de produkter, som sælges på hotellet. Det være sig vin, olivenolie og ikke mindst honning.

Alle produkterne er udstillet i den lille butik, hvis omdrejningspunkt er den lille trehjulede Ape-bil.

5
Honningen fra hotellets egne bistader.

Honningen er i øvrigt fra de to stader som står foran hotellet, men derudover også fra dem, som befinder sig på taget af hotellet. Ægte hipster-honning!

6
BEEF!

I butikken sælges i øvrigt kun ét magasin: BEEF! Og når verdens bedste madmagasin er det eneste magasin til salg i en sådan butik, så ved man, at man er kommet til det helt rigtige sted.

3
Hotellets indretning er overalt rustik, men alligevel indbydende – og så er det sgu’ et hit med et hotel, som har eget bageri!

Hotellet har – og dét er et hit – eget bageri. Så vidt vides, så er det ikke et traditionelt bageri, hvor man kan komme ind fra gaden og købe varerne, men de indgår derimod i – selvfølgelig – morgenmadsbuffeten og som tilbehør til frokost- og aftenserveringerne.

Og maden på hotellet er god! Den er ikke fin, fin, fin, så man dårligt tør troppe op i restauranten uden vandkæmmet hård, nybarberet og i bukser med pressefolder. Den er – som stemningen generelt på hotellet – god og afslappet, men meget gennemført.

Specielt morgenmadbuffeten er et hit. Der er al slags friskbagt brød, frisk frugtsalat, 117 slags drikkevarer – både kolde og varme – diverse slags kødpålæg og oste. Og så er der ikke mindst hende bag disken, som står og tilbereder ens omelet efter ens ønsker med den lækreste bacon, friske grøntsager og meget andet godt. Nåh ja, mens hun samtidig bager friske vafler til én, som smager som man ellers kun forestiller sig at en ægte bedstemor kan fremtrylle dem. Kager er der i øvrigt også. Efter sådan en start på dagen, så bare glem alt om frokosten …

7
Fiskeafdelingen i Julius Meinl.

Selvom hotellet er virkelig fint, så kan man jo blive grebet af stemningen og bevæge sig udenfor. I den forbindelse er et smut forbi Julius Meinl ret interessant. Der er ikke mange dagligvareforretninger, som kan hamle op med den kære Julius (det skulle da lige være MENY i Rotunden i Hellerup, som er lidt i samme retning), hvor du støder ind i virkelig mange lækkerier, specialiteter, vine og delikatesser.

8
Fantastik udvalg af grøntsager på Naschmarkt.

Julius Meinl er dog i den helt dyre ende, og mange af varerne er lækre, men dog alligevel varer, som kan opstøves mange andre steder også. Om end med lidt besvær måske.

Det samme kan du for så vidt sige om varerne på fødevardelene af Naschmarkt, men det er sgu’ alligevel imponerende at se så mange lækre, frisk og forskellige grøntsager, frugter, slagtervarer etc. samlet på ét sted.

9
Ting man ikke lige umiddelbart finder i frugt- og grøntafdelingen i min lokale SuperBrugsen.

Naschmarkt er både et fødevaremarked, men der er også et utal af restauranter, streetfood-boder m.m. Derudover er der loppemarked i den ene ende. Sådan rigtig loppemarked. Med ragelse en masse. Og sikkert også fine ting, hvis man har forstand på den slags.

10
“Spisekortet” med de 15 forskellige udgaver af G&T’er. Herudover fandtes selvfølgelig også andre gin-holdige drinks og den slags.

Nåh, men uden mad og drikke, duer helten ikke. Men på en G&T duer helten til gengæld helt fint.

Nu bli’r det så lidt pinligt, for her ville jeg så gerne skrive, hvad den fiiiine lille Gin-bar hed, men i den mellemliggende periode mellem jeg var i Wien og til nu, der har min kære telefon krævet en gendannelse til gamle indstillinger, og i den forbindelse har den smidt mine noter om turen væk.

Men så pokkers mange gin-barer tror jeg ikke der er i Wien, så prøv at spørge ham der internettet. Det er en gin- og burgerbar. Ikke mere, ikke mindre.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.