Flæskesteg på grillen proppet med krydderurter

Steg
Flæskesteg på grillen proppet med krydderurter.

Antal personer: 6 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: Ca. 80 minutter.

Ingredienser til stegen
1 flæskesteg på omkring 1,6-1,8 kg
Ca. 2 dl. hakkede, friske krydderurter (jeg brugte salvie, merian, rosmarin og oregano)
1 finthakket salatløg
Finthakket skal fra 1 øko-citron
Salt

Ingredienser til tilbehøret
Ca. 1,2 kg nye, små kartofler
6 små løg
1/2 grofthakket saltet citron (opskrift her)
Olivenolie
Salt
Peber
Lidt hvidvin

Opskrift
Skær ind langs sværen på stegen, så den kun hænger fast på den lange led i den ene side. Bare sådan lige akkurat. Så smider du ellers de finthakkede krydderurter samt løg og citronskal under, og smider “låget” på igen. Gem stilkene fra de forskellige urter.

Gnid sværen grundigt med salt og læg stegen på en rist – gerne sådan et ildfast fad, som har indbygget rist, hvorunder der kan ligge tilbehør. Det’ nemmest.

Under risten lægger du kartofler vendt i olivenolie, halverede løg, den saltede citron samt stilkene fra krydderurterne. Og hvidvinen. Bare sådan et glas eller deromkring. Krydr med salt og peber.

Smid fadet på grillen ved indirekte varme i 60-70 minutter. Herefter skal stegen hvile i ca. 10 minutter inden du skærer den ud.

Undervejs vil det være en fordel lige at vende tilbehøret en gang eller to undervejs, så intet brænder på.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s