Gravad svinemørbrad med rævesauce

Gravad
Gravad svinemørbrad med rævesauce.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 4 dage.

Jo, jo, det ta’r lidt tid – men du behøver jo ikke glo ind i køleskabet i alle fire dage på, at mørbraden bliver klar. Og der er bare noget tilfredsstillende over at sætte tænderne i mad, som man har gået og ventet tålmodigt på …

Ingredienser til selve mørbraden
1 svinemørbrad
1/2 bundt frisk dild
1 spsk. tørret dild (brug denne opskrift, hvis du selv vil lave det)
1 spsk. tørret merian (brug samme opskrift som ovenfor)
4 tørrede enebær
Saften fra 1/2 citron
2 spsk. salt
10 spsk. rørsukker

Ingredienser til rævesaucen
4 spsk. dijonsennep
45 g brun farin
1/2 bundt frisk dild
Lidt salt
Rapsolie

Opskrift på gravad mørbrad
Mørbraden pudses af for sener og fedt. Vær grundig!

Smid tørret dild, tørret merian, enebær, salt og sukker i en morter (eller en kaffekværn), og mos, miks, mos, knus osv.

Bland citronsaft i krydderiblandingen og rul herefter mørbraden deri. Klaps det godt fast.

Vakuumer kødet og smid det i køleren i 4 dage, hvorefter tages ud, duppes tørt og rulles i den friske, finthakkede dild.

Skær kødet i heeeelt tynde skiver, og lykken er gjort på et stykke franskbrød med rævesauce.

Opskrift på rævesaucen
Pisk farin sammen med sennep. Herefter tilsættes olie i en tynd stråle under konstant piskning til den ønskede konsistens er opnået, hvorefter der smages til med salt og den friske dild gør saucen selskab.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s