American Sweet Buns (more or less) aka. burgerboller

A
American Sweet Buns (more or less).

Antal: 9 boller.
Forberedelsestid:
15 minutter + 1 times hævning + 45 minutters efterhævning.
Tilberedningstid: 12 minutters dampning + 5 minutter i ovnen.

Jeg har sagt det før, og si’r det gerne igen: Der findes én slags burgerboller. Én slags! Ciabatta-lignende boller er ikke burgerboller. Rugboller er ikke burgerboller. Boller med så kraftig en skorpe at man snitter ganen op er slet ikke burgerboller.

Burgerboller er de her lidt søde, meget luftige, helt hvide og meget, meget bløde boller; amerikanske sweet buns!

Jeg har af flere omgang forsøgt at lave burgerboller, som ligner. Det er aldrig lykkedes helt.

Men den her gang er resultatet ubetinget det bedste til dato. Det er lidt besværligt, men resultatet er fa’me godt!

Ingredienser
1,5 spsk. tørgær
2,5 dl. lunken vand
7-8 dl. hvedemel
0,75 dl. rørsukker
2 spsk. rapsolie
1 let sammenpisket æg
Sesamfrø

Opskrift
Opløs gær i vand og lad det stå i 10 minutter til det bobler. Bland herefter mel, rørsukker og rapsolie i og ælt godt sammen.

Lad dejen hæve 1 time under et fugtigt klæde.

Del dejen i 9 boller, som trykkes flade – de skal være ca. 1,5-2 cm høje. Lad dem efterhæve under et fugtigt klæde i yderligere 45 minutter.

Damp bollerne i en damper i 12 minutter og stil dem til afkøling, inden du pensler bollerne med æg og drysser sesamfrø over, hvorefter de lige skal en 5 minutters tid i en ovn under grillen for at få lidt farve.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s