Kyllingerillette

Rilette
Kyllingerillette.

Antal personer: To store, solide glasfuld.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 5-6 timer.

Det sku’ ha’ været kaninrillette, men min kaninpusher svigtede mig i sidste øjeblik, så en solid, dansk øko-kylling måtte agere stand-in. Og det gik egentlig fint …

Ingredienser
1 øko-kylling på min. 1,5 kg
1 gulerod
1 lille løg
6 laurbærblade
8 hele, sorte peberkorn
Krydderurter (jeg brugte oregano, timian, salvie og lidt persille)
Vand
Salt
4 spsk. andefedt
Lidt olivenolie

Opskrift
Opvarm lidt olie på en pande ved jævn varme, og smid grøntsagerne på. De skal blot være helt grofthakkede.

Efter 5 minutter snittes kyllingen op i 8 dele, som brunes med på panden.

Tilsæt vand, krydderurter, peberkorn og laurbærblade, smid et låg på og lad det simre i ca. 5-6 timer. Skum af fra tid til anden undersvejs.

Fisk kyllingen op og pil kødet fra med fingrene, når den er til at røre ved. Kun kødet skal bruges – ikke skind eller andet.

Sigt fonden for grøntsager osv. og kog ind til ca. 1 dl.

Smid kyllingen i et glas, som kan lukkes, hæld andefedt over og derefter fonden og smag til med salt og peber.

Servér når afkølet med godt, ristet baguette, cornichoner, lidt stærk sennep og hvad du nu ellers synes hører sig til.

2 meninger om “Kyllingerillette”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s