Når oregano prøver at overtage verdensherredømmet

Oregano
Oregano.

Vi har en fantastisk have! Der er ærter, løg, gulerødder, persille, purløg, dild, jordbær, kartofler, brombær, hindbær, blommer, æbler, kirsebær, salvie, merian, mynte, timian, citrontimian og rosmarin.

Og så er der oregano.

Sidstnævnte prøver tilsyneladende at overtage verdensherredømmet. Mynte plejer ellers nok at tage den position, men den er intet i sammenligning med vores oregano.

Hvad gør man så?

Jo, jeg er nu 3/4 igennem “marken” ved at have lavet pesto til den store guldmedalje (opskrift følger en anden dag) og så har jeg tørret en del af det. For til vinter, tænker jeg, dér må det være et hit at kunne fiske sin egen oregano frem igen.

Opskrift
Pluk bladene af så meget oregano du orker. Rens det grundigt, og smid dem herefter på en bradepande med bagepapir. Fordel dem i ét lag.

Ind i ovnen 6-7 timer ved 60 grader, hvorefter du lige knuser dem med en morter. Herefter vakuumpakkes herlighederne til brug til vinter en gang. Som minimum skal de i hvert fald i en lufttæt beholder, så de ikke mister sin smag.

En mening om “Når oregano prøver at overtage verdensherredømmet”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s