Hjemmelavet kærnemælkskoldskål og ditto kammerjunkere

Koldskål
Hjemmelavet kærnemælkskoldskål og ditto kammerjunkere.

Antal personer: 2 liter og lidt samt ca. 90 kammerjunkere.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 5 minutter.

Ingredienser til koldskålen
4 æggeblommer
1 liter tykmælk
1 liter kærnemælk
5 spsk. sukker
Kornene fra en stang vanille
Lidt citronsaft

Ingredienser til kammerjunkerne
90 g smør
100 g sukker
2 æg
350 g mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme

Opskrift på koldskålen
Pisk æggeblommerne med halvdelen af sukkeret. Halvér vanillestangen, skrab kornene ud og knus dem sammen med den resterende del af sukkeret. Bland det så i æggeblandingen.

Rør tykmælken sammen med æggemassen i rolige bevægelser, og gør til slut det samme med kærnemælken.

Smag til med citronsaft.

Opskrift på kammerjunkere
Rør smør sammen med sukker og æg, hvorefter bagepulver, kardemomme og mel tilsættes. Ælt sammen.

Lav så ca. 45 små boller på hver et par centimeter i diameter.

Ind i ovnen ved 225 grader i 10 minutter. Ud med dem igen, halvér dem og ind i ovnen igen. Denne gang ved 190 grader i ca. 10 minutter – hold dog lige øje med dem, for de må ikke få for meget farve.

Lad dem liiiige blive kolde, inden du smider dem i koldskålen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s