Sommerfrikassé med kalkun

Turkey
Sommerfrikassé med kalkun.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 30 minutter +  afkøling af kalkunen i kogelagen.

Ingredienser
1 kalkunbryst
1 lille løg
400 g nye kartofler
5 små, nye gulerødder
1 bundt grønne asparges
1 bundt dild
1 bundt persille
3 spsk. smør
2 spsk. mel
2 spsk. Noilly Prat
2,5 dl. fløde
Saften fra en halv citron
Salt
Peber
Lidt små, spæde bøgeblade

Opskrift
Kog vand op sammen med persillestilkene og den nederste afbrækkede del fra de grønne asparges, som du normalt kasserer. Derudover også en enkelt gulerod.

Kog kalkunen deri i ca. 20 minutter, og lad den herefter afkøle i kogelagen.

Kog kartoflerne så de stadig har bid, og det samme med gulerødderne, som er skåret i mundrette stykker. Sidstnævnte kan bare komme ned til kartoflerne, når de mangler at koge i ca. 5 minutter, så passer pengene.

Aspargeserne koges blot i 2-3 minutter, så de stadig har masser af bid. Disse skæres også i mundrette stykker.

Når kalkunen er til at røre ved, så skær også den i mundrette stykker.

Smid smør i en stor gryde og smelt ved svag til jævn varme. Herefter skal melet på, og det skal piskes godt sammen. Herefter tilsætte en suppeskefuld af kogelagen fra kalkunen, og der piskes igen,

Så tilsætter du fløden i en jævn strøm under omrøring, til du har en forholdsvis tyk sauce. Tilsæt derudover den finthakkede dild og persille samt citronsaft, og smag til med salt, peber og Noilly Prat.

Smid kalkun, kartofler, gulerødder og asparges i, og vend det hele godt sammen.

Anret med et par bøgeblade på toppen, og sommeren er serveret!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s