Kyllingefrikasse med hvide og grønne asparges

Frikasse
Kyllingefrikasse med hvide og grønne asparges.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 60 minutter.

“Nøj, hvor det er sommer i en dyb tallerken. Hvordan har du fået det til at smage af så meget?” Dette var den førstefødtes mors kommentar om aftenens menu. Og hemmeligheden? Fløde og alkohol. Det virker hver gang …

Ingredienser
2 kyllingelår med rygben
6 grønne asparges
4 hvide asparges
2,5 dl. piskefløde
4 portobellosvampe
1 hønsebouillonterning
2 dl. Noilly Prat
3 skalotteløg, finthakket
Lidt olivenolie
Salt
Peber

Opskrift
Krydr kyllingen på alle sider grundigt med salt og peber. Smid dem herefter på en varm pande med lidt olie, og brun hele vejen rundt. Tag dem herefter fra panden.

Smid svampene i skiver på panden i det resterende fedtstof sammen med løgene. Skru lidt ned, og lad dem småsimre et par minutter inden kyllingen gør dem selskab.

På med Noilly Prat og lad det koge ind til noget der minder om halvdelen. Tilsæt herefter bouillon og fløde.

Kog op og lad simre under låg en 45-50 minutter.

I mens skrælles de hvide asparges med en tyndskræller fra hovedet og nedefter. Knæk herefter bunden af – dér hvor den knækker er præcis det rigtige sted. Så smarte er asparges nemlig. De grønne asparges skal ikke skrælles, men bunden skal af på samme måde.

Skær dem i mundrette stykker og smid dem ned til kyllingen.

Lad dem simre med et par minutter inden du serverer hele herligheden med friskkogte ris og lidt frisk timian.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s