Bacon-, espresso- og løgmarmelade

Marmelade_small
Bacon-, espresso- og løgmarmelade.

Antal personer: Nok til 1 glas.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 30 minutter.

Det lyder måske liiige amerikansk nok. Jo, jo, jeg kan da godt lide bacon, men jeg hører ikke til dem for hvem det er en religion, og som kan spise det friturestegt, som krymmel på deres is osv.

Men madmagasinet over dem alle, det tyske BEEF!, havde en opskrift på det. Og BEEF! er næsten en religion for mig, så hvorfor ikke …

Jeg forestiller mig, at det kan bruges som umami til f.eks. grillet kylling eller andre lækkerier. Måske en kyllingeburger af en art kunne komme på menuen?

Ingredienser
250 g røget bacon
1 stort finthakket løg
1 finthakket rød chili
1 fed finthakket hvidløg
2 spsk. brun farin
3/4 dl. ahornsirup
3 spsk. hvid balsamicoeddike
1 lille kop drønstærk espresso

Opskrift
Skær bacon i helt små tern og brun det på en pande ved jævn varme. Tag det herefter fra og læg det på fedtsugende papir.

Smid løg, hvidløg og chili på panden og brun dem.

Hæld brun farin på og lad det karamelisere sammen med løgblandingen.

Herefter tilsættes bacon igen sammen med sirup og balsamico. Nåh ja, og espressoen.

Lad hele herligheden koge ind til en tykkere konsistens, hvorefter det blendes. Det skal stadig være lidt chunky.

Hæld det på glas, og stil det på køl til det skal bruges – det skulle efter sigende kunne holde sig i tre måneders tid.

En mening om “Bacon-, espresso- og løgmarmelade”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s