Kartoffelmad med mayonnaise, ristede løg og tørret æggeblomme. Og en hønsesalat for hyggens skyld.

Smørrebrød
Kartoffelmad med mayonnaise, ristede løg og tørret æggeblomme. Og en hønsesalat for hyggens skyld.

Kyllingen til hønsesalaten var en ganske enkel kylling, som dagen inden blev proppet i ovnen ved 180 grader i en times tid. Inde i sig havde den frisk rosmarin, frisk timian og en halv saltet citron (opskrift på sidstnævnte her). Uden på blev den gnedet med lidt olivenolie, salt og peber.

Æggeblommerne laves ved at smide 4-6 æggeblommer i en blanding lavet af 450 gram groft salt og 250 sukker. Læg 1/3 af salt- og sukkerblandingen i en lufttæt beholder, og lav uddybninger til blommerne deri. Læg blommerne forsigtigt deri og drys resten af salt/sukkerblandingen over. På med låget og i køleskabet i fire dage. Skyl dem herefter i koldt vand, så de er fri for salt og smid dem så i ovnen på en bageplade med bagepapir smurt med lidt olie. 65 grader i ca. to timer. Lad dem herefter køle af inden de kommer i en lufttæt beholder, som ryger i køleren. Der kan de holde sig i noget der minder om en måned, si’r prognosen.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter (dog lige fire dage for de tørrede æggeblommer).
Tilberedningstid: 15 minutter.

Ingredienser til kartoffelmaden
4-6 friskkogte, nye kartofler (afkølet)
1 skalotteløg
Mel
Rasp
Salt
Peber
Smagsneutral olie
1 æg
Mayonnaise
1/2 tørret æggeblomme
Purløg
Rugbrød

Ingredienser til hønsesalaten
1/2 kylling befriet for ben, skind und so weiter
1 dl. creme fraiche
1/2 dl. mayonnaise
Salt
Peber
200 g røget bacon (halvdelen i tynde skiver og halvdelen i små stykker)
Lidt citronsaft
Rugbrød

Opskrift på kartoffelmaden
Ja, en rugbrødsmad er jo ikke raketvidenskab, så jeg gør det kort: Start med lige at få lavet de ristede løg. Du skærer blot skalotteløget i helt tynde ringe, som derefter vendes i lidt sammenpisket æg og derefter i en blanding af mel, rasp, salt og peber. Frittér dem derefter i 160 grader varm olie til de er gyldne. Læg til afdrypning på fedtsugende papir efterfølgende.

Rugbrød på en tallerken. På med kartoffelskiver. Så mayonnaise. På med løgene og så lidt friskklippet purløg. Til slut lidt salt og peber inden du river lidt af æggeblommen over.

Voilas!

Opskrift på hønsesalaten
Bland kyllingen i små stykker med creme fraiche, mayonnaise, salt, peber, citronsaft og de små skiver bacon. Sidstnævnte skal lige være stegt sprøde og gerne afkølet lidt.

Op med rugbrødet med det (eller endnu bedre: Franskbrødet), på med en skive eller to af den stegte bacon og pynt med lidt purløg.

2 meninger om “Kartoffelmad med mayonnaise, ristede løg og tørret æggeblomme. Og en hønsesalat for hyggens skyld.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s