Artiskokker med hvidløg, persille og parmesan

Artiskokker
Artiskokker med hvidløg, persille og parmesan.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 35 time.

Ingredienser
4 små artiskokker
1 liter hønsebouillon
2 fed finthakket hvidløg
1 lille bundt persille
1 dl. olivenolie
Saften fra 1 citron
Parmesan

Opskrift
Tag de yderste, træede blade af artiskokkerne. Skær herefter stokken af, så der stadig er små 3 centimeter tilbage. Skræl så den nederste del af af artiskokken samt stokken.

Skær dem i små, smalle både og læg dem i en skål med en blanding af vand og citronsaften, så de ikke bliver brune.

Opvarm olien i en pande og smid hvidløg og halvdelen af persillen, som lige skal hakkes, på et minuts tid, hvorefter det skal have selskab af artiskokkerne – kun dem, ikke vandet.

Rør rundt og hæld bouillonen ved. På med låget og lad dem simre i små 20 minutter eller til de er møre.

Tag artiskokkerne op, og kog kogevandet/bouillonen ind til meget lidt. Hæld herefter væden over artiskokkerne.

Smid den sidste hakkede persille over sammen med parmesanflager, og så er der mad.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s