Lime-kylling med sweet potatoes

Kylling
Lime-kylling med sweet potatoes.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 60-70 minutter.

Ingredienser
1 stor kylling
6 fed hvidløg
Frisk koriander
1 tsk. stødt gurkemeje
2 lime
4-8 sweet potatoes alt efter størrelse og sult
1/4 liter hønsefond
2 spsk. soya

Opskrift
Hak 3 fed hvidløg, koriander, lidt salt og gurkemeje. Som i hak det rigtig fint – næsten som en pasta.

Smør kyllingen rigtig grundigt ind i pastaen, og hæld derefter saften fra den ene lime over.

De resterende hvidløgsfed og den anden lime, som du lige halverer, smider du ind i kyllingen.

Skræl kartoflerne og skær dem i grove både, som du lægger i bunden af et ildfast fad. Smid kyllingen med sammen med hønsefonden.

Ind i ovnen ved 180 grader i en times tid. Måske lidt mere. Måske lidt mindre. Kyllingen skal blot kun udskille helt klar væske, når du prikker i den, så er den klar.

Kartoflerne skal nok lige vendes undervejs.

Tag kyllingen op og parter den. Tag samtidig kartoflerne fra og hold dem varme.

Imens koger du fonden lidt ind og tilsætter soya. Jævn evt. saucen lidt og smag til med salt og peber. Nok mest bare peber, for der er rigeligt salt i hhv. fond og soya. Men smag og behag, du ved …

Servér i en flyvende fart med en masse frisk koriander!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s