Fakirens gullash

Gullash
Fakirens gullash med direkte inspiration fra det tyske madmagasin BEEF!

Antal personer: 5 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 2 timer og 15 minutter.

Mit elskede madmagasin BEEF! havde i det nyeste nummer en opskrift på fakirens gullash. Jeg er ikke helt knivskarp på tysk, men mit bud er, at opskriften er nogenlunde som nedenfor – dog modificeret lidt hist og pist af undertegnede. Og med et sprogbarriere-mæssigt forbehold selvfølgelig …

Ingredienser
5 friske chorizoer af den bløde slags
500 g nakkefilet i tern
500 g oksetern
1 rød peberfrugt i mundrette stykker
1 gul peberfrugt i mundrette stykker
4 store, syltede agurker i grove skiver
5 æg
2 stængler blegselleri i små tern
2 tomater i små tern
4 finthakkede løg
2 fed knuste hvidløg
0,75 liter kalvefond
2 spsk. tomatpure
1/2 mørk øl
1/2 bundt persille
Lidt olie
Frisk timian
3 spsk. mel
2 spsk. paprika

Opskrift
Tænd ovnen på 180 grader.

Opvarm en gryde, som kan gå i ovnen, til virkelig varm og hæld lidt olie på. Smid kødet på og brun det godt og grundigt. Det skal i øvrigt have selskab af paprika undervejs.

Når kødet er brunet skruer du lidt ned for varmen og smider mel på. Røg godt rundt så det ikke klumper. Lad det småsimre i 5 minutter, inden du tilsætter peberfrugterne, løg, blegselleri, hvidløg, tomater, tomatpure, fond, øl og timian. Rør godt rundt og kog op. Og smag til med salt og peber.

På med et låg og så i ovnen.

Efter en times tid smider du pølserne i sammen med de syltede agurker. På med låget igen.

Efter yderligere en halv times tid laver du spejlæg ved svag varme. De skal ikke være færdige, men blot lige hænge sammen. Hæld dem forsigtigt ned i gryden, og giv så hele herligheden den sidste halve times tid.

BEEFLige inden servering fisker du lige chorizoerne op og skærer dem i grove skiver.

Imens hakkes persille og skallen af citronen fint – det skal drysse over ved servering.

Server med friskkogte ris.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s