Hjemmelavet chorizo med æblerelish

Sausage
Hjemmelavet chorizo med æblerelish.

Antal personer: 20 stk. chorizo og æblerelish til 3 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter til pølserne og 15 minutter til relish’en.
Tilberedningstid: 20 minutter.

Jeg har kastet mig over kunsten at lave chorizo helt fra bunden. De sidder endnu ikke helt i skabet, men de er alligevel derhen af. De er røgede og krydrede i smagen, og ret saftige.

Ingredienser til chorizo
Ca. 2 kg. nakkefilet
2 spsk. fennikelfrø knust i en morter eller en kaffemølle
Salt
Peber
4 spsk. røget paprika
4 fed knust hvidløg
Svinetarm

Ingredienser til æblerelish
4 store æbler i små tern
En håndfuld rosiner
1 lille finthakket løg
6 friske salvieblade
3 grønne kardemommekapsler
2 stængler kanel
2 tsk. stødt allehånde
2 spsk. æbleeddike
Salt
Peber
Lidt smør og olie

Opskrift på chorizo
Hak kødet groft og bland herefter krydderierne i. Steg en lille dunse og smag om tingene smager, som du gerne vil have dem. Er du tilfreds proppes farsen i tarmene, som snurres til ca. 10 cm lange pølser.

Pølserne steges i ca. 10 minutter og vendes jævnligt.

Opskrift på æblerelish
Hæld kogende vand over rosinerne og lad dem hygge sig deri i 10-15 minutter.

Opvarm olie/smør på en pande og smid løgne på. Når de er klare ryger æblerne samme vej sammen med alle de andre ingredienser. Husk lige at hælde vandet fra rosinerne – det skal ikke bruges til noget.

Under jævnlig omrøring skal det så blot hygge sig til æblerne er møre.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s