Tatar med røget stenbiderrogn, grovfriterede løgringe, urter og æggeblomme anrettet på jord

Tatar_1
Tatar med røget stenbiderrogn, grovfriterede løgringe, urter og æggeblomme anrettet på jord.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

Det her, det er godt! Sådan rigtig, overordentlig godt. Om det passer til en ganske almindelig tirsdag? Tja, i dag gjorde det …

Ingredienser
Stenbiderrogn
Salt
Peber
Sukker
Røg
Tatar
Koldpresset rapsolie
Dild
Brøndkarse
Løgringe
Fuldkornsmel
Smagsneutral olie til fritering
Æggeblommer
Æg
Rugbrød
Smør

Opskrift
Jord: Findel rugbrødet eller hak det forholdsbis fint. Smelt lidt smør på en pande, og smid krummerne på sammen med en smule salt og sukker. Under jævnlig omrøring lader du det så blive sprødt, hvorefter det skal køle lidt af inden brug.

Så er det med at få styr på rognen: Smag den til med en smule salt og sukker. Læg det herefter i en lille beholder med et tætsluttende låg. Pust lidt røg ind under med din røgpistol, og luk låget til. Lad det stå nogle minutter, hvorefter røgen lukkes ud igen. Stil til side til det skal bruges.

Snit fine ringe af løget, og vend dem herefter først i et let sammenpisket æg og så i mel, hvorefter de friteres kortvarigt i 170-180 grader varm olie. Læg dem til afdrypning på fedtsugende papir inden brug.

Kødet blandes med en smule olie, salt og peber.

Tatar_2

Anretning
Læg først lidt “jord” på tallerknen, hvorpå du lægger kødet. Ovenpå lægges et par løgringe – i den ene kan æggeblommen passende lægges.

Udenom anrettes små portioner rogn og urterne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s