Skindstegt rødfisk med ærte- og havtornpure, syltede løg og røget mayonaise

Fisk
Skindstegt rødfisk med ærte- og havtornpure, syltede løg og røget mayonaise.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

Ingredienser
2 fileter af rødfisk
Salt
Peber
Smør
15-20 perleløg
En smule æblecidereddike
Lidt flydende honning
1 æggeblomme
Smagsneutral olie
Røg
200 g ærter
1 spsk. havtorn
Rugbrød

Opskrift
De syltede løg laves ved at lægge dem i 10 minutter i en lage af lidt æblecidereddike og en smule honning. Lige inden servering tages de blot op af lagen.

Til ærte- og havtornpureen koges ærterne ganske kort, hvorefter de blendes med havtorn og smages til med salt og peber.

Mayonaisen laves ved at piske æggeblommen med 1 tsk. æblecidereddike. Herefter tilsættes smagsneutral olie i en tynd stråle under konstant piskning til den ønskede konsistens er opnået. Smag til med lidt salt og hæld så i en beholder med tilhørende tætsluttende låg. Start din røgpistol op, og skyd røg ind under låget, som herefter lukkes igen. Lad det står 5-6 minutter og slip så røgen ud, inden du hælder mayonaisen på en “sutteflaske” til den skal bruges.

Fisken krydres med salt og peber på begge sider og steges ved stærk varme et par minutter på hver side alt efter, hvor tykke fileterne er. Fisken skal flage let fra hinanden, når du rører den med en gaffel, så er den klar.

Rugbrødet udstikkes til cirkler som ristes hårdt – jeg gjorde det blot på en brødrister, men det smager endnu bedre, hvis du gør det i lidt smør på en pande.

At servere …

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s