Små tærter med gedeost, spinat og valnødder

Tærte
Små tærter med gedeost, spinat og valnødder.

Antal: 5 små tærter (en er nok til frokost, mens der nok skal halvanden til, hvis den skal udgøre et aftensmåltid).
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 35 minutter.

Efter en omgang tortellini med fløde, figner, spinat og valnødder (opskrift her) var der – sjovt nok – fløde, figner, spinat og valnødder i overskud. Og der skal fandengalemig ikke gå noget til spilde herhjemme, så der røg tærter på bordet. Og det kan godt være at tortelini-retten fungerer, men tærter på (næsten) samme ingredienser er heller ikke dumt …

Ingredienser
1 tærtedej
1 håndfuld grofthakkede valnødder
2 håndfulde friske, spæde spinatblade
2 dl. piskefløde
4 æg
2 håndfulde revet emmenthaler
1/2 rulle gedeost i mindre tern
Salt
Peber

Opskrift
Bland valnødder, spinat, piskefløde, æg, halvdelen af emmenthaleren og gedeosten. Smag til med en smule salt og peber.

Udstik tærtedejen, så den passer i små tærteforme på 12-15 cm i diameter. Tryk den godt ud deri, når du lige har smurt hver enkelt for med en smule smør eller olie.

Fordel fyldet i hver lille tærte, og fordel den resterende del emmenthaler over.

Ind i ovnen med skønhederne ved 200 grader i omkring en halv time eller til overfladen er gylden og sprød.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s