Letsprængt svinemørbrad med smørstegte æbler og peberrodsskum

Pork
Letsprængt svinemørbrad med smørstegte æbler og peberrodsskum.

Antal personer: 3 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter (+ sprængning af kødet natten over).
Tilberedningstid: 20 minutter.

Ingredienser til kødet
6 dl. vand
4 spsk. salt
4 spsk. sukker
10 hele, sorte peberkorn
3 tørrede laubærblade

Ingredienser til æblerne
3 æbler skåret i både
2 spsk. smør
Salt
Peber

Ingredienser til peberrodsskum
1/2 dl. piskefløde
1 spsk. mayonaise
1 tsk. fintrevet peberrod

Opskrift på kødet
Kog vandet op sammen med salt og sukker. Lad det blive oplæst, og lad det så køle af. Puds mørbraden af, og vakuumér den sammen med lagen, peberkorn og laurbærblade. Læg den i køleren natten over.

Steg kødet på alle sider, så der kommer en god stegeskorpe, og kødet får den farve både indeni og udenpå, som du nu bedst kan lide det. Jeg er til det lyserøde indvendig, hvis du en dag skulle få lyst til at invitere mig …

Opskrift på æblerne
Smelt smørret på en forholdsvis varm pande, og smid så æblerne på. Lad dem få farve og vend dem så, og gør kunststykket efter på den anden side også. Æblerne skal stadig have en smule bid …

Opskrift på peberrodsskum
Pisk fløden til skum og bland herefter mayo og peberrod i.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s