Kylling med mortadella, mozzarella og brød med trøffelpolenta og -støv

Chicken
Kylling med mortadella, mozzarella og brød med trøffelpolenta og -støv.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 40 minutter.

Jeg kunne godt have brugt dig her til aften. Ja, dig! For sønnike var åbenbart ikke lige til andet end fire tomater og to skiver mozzarella til middagsmad. Og hans mor er syg, så hun lever af ristet toastbrød og cola. Og så kunne du jo godt lige have været her til at del aftenens menu med mig. For det er bare sjovere at spise sammen med andre.

Da jeg var helt ung – ja, yngre end i dag – og studerende, lavede jeg stadig mad (næsten) hver aften. Jo, jo, der røg en pizza ned hist og pist, ingen tvivl om det, men når man lever på en SU og betaler af på et gigant-fejlkøb af en Daihatsu Charade 0,9, så er hjemmelavet mad bare mest økonomisk fordelagtigt. Og dengang synes jeg det var helt fint, at det bare var til mig. Men nu? Nu er det sgu’ sjovest at lave mad til min lille familie – og ikke mindst spise den sammen med dem.

Nåh, men ingredienserne var allerede ude af fryseren i forgårs, så i dag kunne jeg ikke rigtig udskyde det længere – og der er jo heller ingen der siger, at fruen er på toppen i morgen alligevel. Og til spilde, det måtte det sgu’ ikke gå …

Ingredienser
2 kyllingebryster med skind (jeg brugte de tiloversblevne fra denne ret)
2 skiver mortadella
1/3 frisk mozzarella
2 skiver toastbrød uden skorpe
Salt
Peber
Lidt olivenolie
1 lille glas hvidvin
6 halverede cherrytomater
100 g minutpolenta
1/2 liter vand
2 spsk. malto
1/4 tsk. + 1 tsk. trøffelolie
Lidt friske salvieblade
2 små skiver Schwatrzwald-skinke

Skær toastbrødet i helt små tern, og rist dem på en pande for fuld skrue sammen med en smule olivenolie.

Skær en lille slids på den lange led ind i brysterne, og læg lidt mozzarella derind sammen med en foldet skive mortadella og en lille håndfuld af brødterningerne.

Snør herefter hele herligheden sammen med kødsnor, så fyldet ikke falder ud lige med det første.

Smør et lille ildfast fad med lidt olivenolie, og læg brysterne deri sammen med halverede tomater og hvidvin. Krydr kyllingen med salt og peber og en smule olivenolie.

Ind i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter eller til kyllingen er gennemstegt, men ikke tør.

Med fem minutter igen pisker du den kvarte teskefuld trøffelolie sammen med malto, så du har en fin trøffelsne.

Med to minutter igen koger du vandet op, hvorefter polentaen tilsættes i en tynd stråle, mens du rører som en gal. Og rør kun den samme vej, så skulle skidtet meget gerne holde sig fra at klumpe.

Rør rundt et minut, og tilsæt så den resterende trøffelolie og smag til med salt og peber.

Anretning
Læg en skefuld polenta nederst, som bredes ud med bagsiden af en ske. Halver herefter kyllingen, som lægges derpå.

Fordel herefter lidt tomater, et par af de eventuelt tiloversblevne brødterninger, skinken og den friske salvie, inden du hælder en smule hvidvinsstegesky over.

Til slut drysses der lidt trøffelsne udenom, og det hele får et skud friskkværnet peber.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s