Lam Pasanda

Indisk
Lam Pasanda.

Antal personer: 6-7 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter + et par timers marinering af kødet.
Tilberedningstid: En lille times tid.

Ingredienser
Ca. 1,1 kg lammebov uden ben og afpudset for fedt og sener
2 spsk. ingefærpasta
2 spsk. hvidløgspasta
75 g ghee
4 stor løg, finthakket
1 jalapeno, finthakket
5 grønne kardemommekapsler, kornene derfra
3 kanelstænger
1 spsk. korianderfrø
1/2 spsk. spidskommen
1/2 spsk. gurkemeje
5 dl. vand
2,5 dl. piskefløde
8 spsk. mandelmel
Salt
Peber
1/2 spsk. garam masala
Lidt røget paprika
Mandelflager

Skær kødet i så tynde skiver, som du kan. Giv dem herefter om omgang med kødhammeren, så de bliver heeelt tynde. Bland dem med hvidløgs- og ingefærpasta og lad det marinere i et par timer.

Smelt gheen i en stor wok, og tilsæt så løg og chili under omrøring. Lad det – stadig under omrøring – hygge sig 5-6 minutter til løgene er klare.

I mens smider du kardemomme, korianderfrø, spidskommen og gurkemeje i en kaffemølle (som du kun bruger til krydderier) og maler det fint. Sammen med kanelen ryger det hele ned til løgene et par minutter til det dufter herligt i hele huset.

Tilsæt lammet og steg dem under kraftig varme i fem minutters tid, så de får lidt stegeskorpe.Tilsæt så vand og lad det hele simre ved svag varme under låg i omkring 40 minutter.

Rør fløden sammen med mandelmelet og hæld det ned til retten, så den jævner. Smag til med salt, peber og garam masala og lad den simre videre i fem minutter inden servering med friskkogte basmatiris.

Drys til slut en smule røget paprika over og lidt mandelflager, som du lige rister af på en tør pande.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s