Quiche lorraine på italiensk: Tærte med løg, ricotta, parmesan og parmaskinke

Pie_piece
Mmmmm …

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 55 minutter.

Ingredienser
1 stk. færdiglavet tærtedej
450 g løg i tynde skiver
2 spsk. smør
4 æg
250 g ricotta
75 g parmaskinke i tynde strimler
75 g friskrevet parmesan
Friskrevet emmenthaler
Salt
Peber
Lidt muskat

Opskrift
Løgene steges ved svag varme i smørret under omrøring. Omkring 20 minutter er nok meget passende; løgene skal være klare og bløde, men ikke have taget nævneværdig farve.

Tag dem så af varmen og lad dem afkøle en smule.

Bland ricotta med æg og parmesan. Og parmaskinke. Smag til med salt (kun lidt, for skinke er ret salt som bekendt), peber og muskat og tilsæt så løgene. Bland det hele grundigt sammen.

Smør et tærtefad med lidt smør, og læg dejen i. Fordel så fyldet på.

Fordel lidt revet emmenthaler til slut, og smid så hele herligheden i ovnen ved 190 grader i omkring 35 minutter.

Servér rygende varm!

Pie
Et velplaceret fedterøvshjerte på midten af tærten er aldrig af vejen …

Vi drak i dagens anledning en Domaine de Montcy Cour Cheverny “Plenitude” 2014 fra Vinhacker til. Og den gjorde fa’me godt, gjorde den! Du kan læse lidt mere om den her, og smide en skilling efter den, hvis det skulle være – og det skulle det, hvis du spø’r mig! Den har tilpas meget “spark” i sig til, at den giver et veltilrettelagt modspark til den salte parmaskinke, og samtidig en god portion syrlighed til, at de fede oste ikke overtager verdensherredømmet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s