Andebryst sous vide med persillerods- og æblepure

  Andebryst sous vide med persillerods- og æblepure.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 45-50 minutter (nåh ja, og så lige 4 timer i sous viden med anden).

Ingredienser
1 andebryst
Salt
Olivenolie
200 g persillerødder
1 stor æble
3 dl. mælk
75 g smør + smørtern til saucen
Frisk timian
1 lille rødløg
1 spsk. honning
4 fed hvidløg
2 dl. andefond
1,5 dl. rødvin

Opskrift
Andebrysternes skind ridses ned til – ikke ned i – kødet, gnides med salt og lidt olivenolie. Vakuumpak det og smid det i sous viden ved 55 grader i 3,5-4 timer.

Pureen laves ved at skrælle rødderne. Skær fire skiver af den tykke ende – de skal ikke med i pureen. Resten skæres i mindre tern.

Skiverne smider du i et ildfast fad med rødløg i 1/8. Vend det med honning og salt og lidt olivenolie. I ovnen med dem i små 40 minutter. Rusk lidt rundt i dem undervejs.

Æblet skrælles og skæres  i tern, og så smider du persillerods- og æbletern i en lille gryde med mælk. Bring det stille og roligt i kog. Kog mørt.

I mens varmer du smørret langsomt op i en pande til der danne bundfald, og smørret bruner. Stil det til let afkøling.

Si mælken fra æbler og  persillerødder. Bland herefter med det brunede smør, og giv det en omgang i blenderen til en fin pure. Smag til med salt, og hold det varmt, til det skal bruges lige om lidt.

Når anden er færdig med at hygge sig i sous viden, så opvarmer du en pande til en helv…. varme, smider lidt smagsneutral olie på og kyler den derpå med skindsiden ned. Lad skinde blive sprødt, og lad herefter andebrystet hvile 5-7 minutter inden du skærer det i skiver.

Saucen laves ved at koge fonden op med rødvin og derefter koge det ind til 1/3. Smag til med salt og peber. Lige inden servering pisker du lidt kolde smørtern i, så du får en flot, blank sauce.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s