Boeuf (snyde)-bearnaise med råmarinerede bolchebeder, smørstegte gulerødder, blancherede rosenkål, estragonolie og løgaske

Bearnaise
Boeuf (snyde)-bearnaise.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter + en lille times tid til bedernes marinering.
Tilberedningstid: 2 timers tid til bøffen og så omkring 15 minutter til tilbehøret.

Det er tilladt at snyde, så længe man ikke bliver opdaget. Super motto. Eller? Nåh, men det her er i hvert fald ikke en boeuf bearnaise, som er helt efter bogen. For saucen er snydevesionen. Men det betyder jo ikke, at det ikke smager godt …

Ingredienser
2 store ribeye på hver ca. 250 g
En håndfuld frisk, fransk estragon
Ca. 1 dl. estragonolie (opskrift her, hvor persille erstattes med estragon)
Løgaske (opskrift her)
1 lilla gulerod (tilberedt som her)
2 rosenkål (tilberedt som her)
1 bolchebede
1 dl. god olivenolie
1 dl. æblecidereddike
Salt
Peber
Snyde-bearnaise (opskrift her)

Opskrift – bøffer
Start med bøfferne; de skal ganske enkelt gnides med en smule salt, peber og estragonolie (ca. et par spiseskefulde er nok), hvorefter de skal vakuumpakkes. Så skal de i sous vide’en i knap to timer ved 59 grader.

Lige inden servering pakker du dem ud af vakuum’en og smider dem på en fantastisk varm pande med lidt smagsneutral olie, så du kan få den der smagfulde og sprøde stegeskorpe.

Opskrift – råmarinerede bolchebeder
Skræl bolchebeden og skær den i helt tynde skiver på et mandolinjern. Bland olie og ælblecidereddike med en smule salt og peber og læg skiverne deri.

Der må de gerne ligge en lille times tid inden servering.

Anretning
Læg de råmarinerede beder i et tyndt lag på midten af tallerknen. Drys en smule løgaske rundt om, og læg så lidt rosenkål og gulerod rundt om, inden du drypper nogle stænk af estragonolien.

Læg så kødet oven på bederne, inden du forsigtigt hælder saucen over.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s