Osso buco med risotto alla milanese og gremolata

Osso
Osso buco med risotto alla milanese og gremolata.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid til risotto:
5 minutter.
Tilberedningstid: 20-25 minutter.

Jo, jo, den har været på før, opskriften på osso buco og gremolata. Og du finder dem her. Men opskriften på den helt rigtige risotto alla milanese, den har du – indtil nu – været snydt for her på bloggen.

Ingredienser
400 g risottoris
Ca. 50 g kalvemarv
2 finthakkede skalotteløg
1 slat hvidvin
Ca. 1 liter hønsefond
1 knsp. safran
En god håndfuld friskrevet parmesan
1 spsk. smør
Salt
Peber

Opskrift
Smelt marven i en sauterpande ved jævn varme, og smid derefter løgene på til de er klare. Herefter skal varme op og risene på. Vend dem godt rundt i fedtstoffet.

Når kernen i risene er tydelig, så smider du vinen på. Lad alkoholen fordampe og vinen koge ind i risene.

Så skal der en skefuld fond på, og denne skal koges ind. Og en gang til. Og en gang til …

I mens smider du lige safranen i en lille skefuld af fonden, så den opløses let.

Efter 10 minutter kommer du safranblandingen ned til risene. I mens du smuder en skefuld fond på, og koger ind. Og igen, og igen, og igen …

Efter ca. 18-20 minutter er risene kogte, men har stadig bid. Smag til med salt og peber.

Små smider du ellers parmesanen i sammen med smørret, tager panden fra blusset og lægger låg på. Rør det lige sammen inden du smider låget på i øvrigt.

Lad det stå fem minutter inden servering.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s