Osso buco med risotto alla milanese og gremolata

Osso
Osso buco med risotto alla milanese og gremolata.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid til risotto:
5 minutter.
Tilberedningstid: 20-25 minutter.

Jo, jo, den har været på før, opskriften på osso buco og gremolata. Og du finder dem her. Men opskriften på den helt rigtige risotto alla milanese, den har du – indtil nu – været snydt for her på bloggen.

Ingredienser
400 g risottoris
Ca. 50 g kalvemarv
2 finthakkede skalotteløg
1 slat hvidvin
Ca. 1 liter hønsefond
1 knsp. safran
En god håndfuld friskrevet parmesan
1 spsk. smør
Salt
Peber

Opskrift
Smelt marven i en sauterpande ved jævn varme, og smid derefter løgene på til de er klare. Herefter skal varme op og risene på. Vend dem godt rundt i fedtstoffet.

Når kernen i risene er tydelig, så smider du vinen på. Lad alkoholen fordampe og vinen koge ind i risene.

Så skal der en skefuld fond på, og denne skal koges ind. Og en gang til. Og en gang til …

I mens smider du lige safranen i en lille skefuld af fonden, så den opløses let.

Efter 10 minutter kommer du safranblandingen ned til risene. I mens du smuder en skefuld fond på, og koger ind. Og igen, og igen, og igen …

Efter ca. 18-20 minutter er risene kogte, men har stadig bid. Smag til med salt og peber.

Små smider du ellers parmesanen i sammen med smørret, tager panden fra blusset og lægger låg på. Rør det lige sammen inden du smider låget på i øvrigt.

Lad det stå fem minutter inden servering.

Reklamer

One thought on “Osso buco med risotto alla milanese og gremolata”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s