Restemad: Chapati med ossobuco, guacamole, persilleolie og hummermayo

Taco
Chapati med ossobuco, guacamole, persilleolie og hummermayo.

Det lyder måske som sære sammenblandinger af ingredienser og smag. Sådan lidt som om, at køleskabet nøs, og det her var, hvad der faldt ud på tallerknen. Men det var godt. Også bedre end billedet udtrykker – det må du bære over med, for det blev taget 1. januar. You do the math …

Der er ikke så meget opskrift i det (eller det er der, og jeg linker til dem nedenfor), ud over ossobuco-sauce-halløjet og hummermayoen:

Ingredienser
4 chapati (opskrift her)
Guacamole (opskrift her)
Lidt revet emmenthaler
Lidt persilleolie (opskrift her)
Lidt stærk chilisauce
Ossobuco (opskrift her)
1 æggeblomme
1 tsk. sennep
1 tsk. æblecidereddike
1 tsk. hummerpasta (fås i IRMA)
Salt
Ca. 150 ml. smagsneutral olie

Opskrift – ossobuco-sauce
Skær kødet fra to ossobuco’er fra benet. Skær sener og andet fra, så du står med det reelle kød. Hak det groft. Meget groft.

Si saucen fra ossobuco’en, så du kun har væske. Du skal bruge omkring 4 dl. Kog det ind til ca. halvdelen.

Tilsæt kødet og lad det simre til det rammer en konsistens, som er fugtig, men ikke som en sauce. Bum, så der sauce.

Opskrift – hummermayo
Pisk æggeblommen sammen med eddike, sennep og hummerpasta. Tilsæt olien i en helt tynd stråle under konstant omrøring til mayoen har den ønskede konsistens. Smag til med salt.

Anretning
Smid sauce og kød ind i chapati’en oven på lidt ost. Tilsæt guacamole og hæld så lystigt (eller efter hvad samvittigheden kan klare) lidt persilleolie, chilisauce og (meget) hummermayo over.

Umami …

3 meninger om “Restemad: Chapati med ossobuco, guacamole, persilleolie og hummermayo”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s