Confiterede andelår

DSC_0010
Confiterede andelår.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid til anden:
10 minutters reelt arbejde og så ellers “marinering” natten over.
Tilberedningstid: Ca. 12 timer og en slat.

Sådan helt rigtig confit de canard, det er det ikke. Men det er tæt på – og en smule mere fedtfattigt. Til gengæld er der ikke andefedt, som du kan gemme anden i bagefter, så det kan holde sig længe. Dog kan du vakuumpakke anden og fryse dem ned, og så er du jo meget godt kørende alligevel …

Du finder i øvrigt opskriften på rødkålen her.

Ingredienser
2 andelår
Orangemarinade fra De Fem Gaarde
Lidt frisk timian

Opskrift
Læg andelårene i marinaden over. Dagen efter tørrer du marinaden af, hvorefter lårene vakuumeres og smides i sous vide’en ved 80 grader i ca. 12 timer.

Tag andelårene ud af posen, læg dem i et ildfast fad og smid dem under ovnens grill til skindet er sprødt.

Bum, så er der (en slags) confit de canard.

Andelårene kan også vakuumeres igen og smides i fryseren. Når de skal spises, så tø dem blot op og giv dem ca. 10 minutter ved 250 grader – skindet skulle gerne være sprødt og kødet varmt, men giv evt. lige lidt grill til slut, hvis skindet ikke helt vil samarbejde.

4 meninger om “Confiterede andelår”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s