Fasan med røget bacon, markchampignon og rosenkål

Fasan
Fasan med røget bacon, markchampignon og rosenkål.

Antal personer: 2 (sultne) personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 50 minutter.

Ingredienser
1 hel fasan delt i fire stykker
2-3 rosenkål
100 g røget bacon i grove tern
1 lille håndfuld frisk timian
3 dl. vildtfond
1,5 dl. hvidvin
Salt
Peber
1 løg
125 g markchampignon
Lidt smør
2 laurbærblade

Opskrift
Start med at krydre fasanen med salt og peber, og lad den stå lidt og trække.

Imens opvarmer du en stor sauterpande til at være godt varm, hvorefter du smider bacon på. Rør rundt og giv det hele en god stegeskorpe så det bliver sprødt – eller det vil sige kun næsten, for lige inden det er netop det, så skruer du lidt ned for varmen og smider løgene, som er skåret i 1/8, med i. Lad dem tage lidt farve, og tag derefter hele blandingen fra varmen.

I selvsamme pande – nu uden bacon og løg – opvarmer du lidt smør, og så skal fasanen brankes på alle sider.

Smid bacon og løg tilbage deri sammen med hvidvin. Kog lidt ind, inden du hælder fond ved sammen med laurbærbladene. Låg på og lad det simre lige så stille og roligt i omkring 35 minutter. Smag til med salt og peber.

Når der er ca. 5-10 minutter tilbage af simretiden opvarmer du lidt smør på en pande og sauterer svampene – som er i kvarter – deri til de er møre.

Af panden med dem, lidt ny olie på, og så skal rosenkålene, som skal være delt i hele blade, på ganske kortvarigt, så de bevarer deres sprødhed og flotte grønne farve, men alligevel lige bliver lidt møre.

Svampene smider du ned til fasanen den sidste kogetid.

Jævn evt. saucen ved fasanen en smule inden du serverer den med friskkogte ris og rosenkålen. Og en dusk frisk timian som pynt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s