Coq au vin

Coq
Simremad når det er bedst: Coq au vin.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: Ca. 1 time.

Ingredienser
1 stor parteret kylling
Smør
Olivenolie
200 g røget bacon i grove tern
3 mellemstore løg
2 fed hvidløg
2 små gulerødder
Bouquet Garni af persille, timian, laurbærblad, en stilk blegselleri og et par salvieblade
1 dl. cognac
2 spsk. mel
1,5 flaske rødvin
Salt
Peber
200 g champignoner
Persille

Opskrift
Brun kyllingen på alle sider i en blanding af lidt smør og olie. Herefter skal baconen i samme gryde, og have lidt farve.

Løg i kvarter, grofthakket hvidløg og gulerødder i skrå, grove skiver skal herefter samme vej. Rusk rundt i hele herligheden og lad det brune lidt. Bouquet Garni’en skal så i nu.

Hæld cognac over og tænd ild (husk at slukke emhætten inden). Lad ilden dø ud, hvorefter du drysser mel over og hælder vinen ved.

Smag til med salt og peber og lad det simre under låg i ca. 45 minutter.

De sidste 10 minutter skal svampene i kvarter med ned i gryden og simre med.

Server herligheden sammen med lidt friskkogte ris og et skud friskhakket persille.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s