Danskernes småkager – et småkageleksikon af Bettina Buhl

DSC_0023
Danskernes småkager – et småkageleksikon af Bettina Buhl.

Nu går der mormor i den! Så’ du advaret. For under måtten lå forleden Bettina Buhls “Danskernes småkager – et småkageleksikon”.

Bettina Buhl er madhistoriker, cand.mag. i historie og kommunikation, musuemsinspektør og souschef i Dansk Landbrugsmuseum. Mindre kan ikke gøre det. Så burde baggrunden ligesom være på plads for, at man kan udgive et leksikon. Et småkageleksikon.

I bogen kommer forfatterinden rundt de traditionelle opskrifter i en opdateret udgave (her må jeg lige indskyde et hvorfor? Eller måske ikke så meget et “hvorfor”, for jeg kan forestille mig, at der oprindeligt måske er blevet brugt ingredienser, som man i dag slet ikke kan opdrive, er blevet fundet sundhedsskadelige eller lignende. Men derfor kunne det altså være sjovt at læse de helt oprindelige opskrifter også) samtidig med, at vi kommer gennem baggrunds- og kulturhistorien.

Bogen kommer ind på opskrifter på småkagerne, som gik i glemmebogen, de klassiske småkager, krigs- og krisetidssmåkagerne, årstids-småkagerne og julens småkager.

Jeg er ikke den helt store fan af småkager overordnet set, men kommer der flødeskum og den slags i nærheden af dem, så kan jeg nu alligevel godt overtales. Så da en af de første opskrifter man støder på er rosenstænger med flødeskum, så er jeg med på holdet. Derudover er æblekager, vanillekranse og kongeruller heller ikke skudt helt ved siden af. Og nu det snart er jul: Brunkager, jødekager og honningkager.

Er du til småkager, så bli’r du glad for bogen. Den er tæt på at være lige nummere for mormor til mig, men den er nu hyggelig alligevel, så mon ikke en opskrift eller 8 bliver testet af før eller siden.

Bogen kan du tage med hjem for kr. 199,95. Til den pris får du 128 siders mormor-pakket litteratur.

Dette indlæg er skrevet over tilsendt materiale fra Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s