Fettuccine med anderagout

Ragout
Fettuccine med anderagout.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: Ca. 1,5 time.

Ingredienser
3 andelår
2 gulerødder
2 stilke blegselleri
1 stort løg
Stænglerne fra et lille bundt bredbladet persille
1 fed hvidløg
4 små laurbærblade
Lidt frisk timian
Rødvin
Olivenolie
Salt
Peber
Lidt vand
Fettuccine
Parmesan

Opskrift
Krydr andelårene med salt og peber og brun dem på alle sider. Læg dem herefter til side.

I andefedtet (evt. tilsat lidt olivenolie, hvis der ikke helt er fedtstof nok) svitser du så finthakket gulerod, blegselleri, løg og hvidløg. Fem minutter er nok ikke helt ved siden af. Løgene må ikke brune, men kun blive klare.

Tilsæt så hvidløg og lad det simre videre et par minutter.

Herefter smider du anden tilbage sammen med laurbærblade og timian. Dæk så hele herligheden med rødvin og en anelse vand. Bare en deciliter eller to. På med låg og lad koge til anden er helt mør.

Pil kødet fra benene med en gaffel, og smid det tilbage i saucen, som du herefter koger ind til en tyk, herlig sag.

Smag til med salt og peber.

Server saucen på friskkogt fettuccine og med et skud friskrevet parmesan og et skud friskkværnet peber.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s