Man ta’r et Take Away-menukort og gør alt forkert …

Noodles
Phat Se Ew.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

Da madplanen for denne uge skulle konstrueres sku’ der thai-mad på menuen. Og hvad gør en klog, hvis man ikke lige kan finde på, hvad denne thai-mad så skal være? Man ta’r menuen for sit lokale Take Away-sted, finder den ret, som man har lyst til og prøver så at finde en opskrift på skidtet. Når det kommer til thai-mad, så findes der som udgangspunkt 117 forskellige udgaver af samme ret med tilhørende opskrift, og så må man jo stykke tingene sammen, så man ender med sin egen opskrift, som man mener ku’ være lige i øjet.

Herefter er det så forbi thai-supermarkedet og handle.

I dette tilfælde viste det sig så, at jeg ikke kunne få de ting, som jeg var på jagt efter, og så måtte jeg improvisere med andre i stedet for. Og for at det ikke skal være løgn, så glemte jeg også at retten egentlig skulle have været med risnudler, som tilberedes ved, at man lægger dem i blød i koldt vand i ca. 45 minutter – tiden var knap, og så måtte jeg ty til friske udonnudler i stedet for.

Så med andre ord: Her er opskriften på Phat Se Ew, hvis man bruger helt forkerte råvarer og laver tingene forkert.

Men det smagte godt!

Ingredienser
200 g friske udonnudler
6 tsk. ketjap manis
6 tsk. fiskesauce
6 tsk. soya
6 tsk. riseddike
6 tsk. brun farin
6 tsk. vand
6 tsk. sesamolie
3 fed finthakket hvidløg
3 kyllingebryster uden skind og ben, men i helt tynde skiver
2 let sammenpiskede æg
6 broccoliblade i tykke strimler

Opskrift
Start med at koge nudlerne og dræn dem herefter for vand. Stil dem til side.

Opvarm en wok for fuld skrue, og steg så kyllingen let gylden sammen med hvidløg i sesamolien. Tilsæt ketjap manis, fiskesauce, soya, eddike, farin og vand.

Når det dufter godt og ser lækkert ud, så tilsætter du bladene og lader dem falde sammen.

Imens steger du en lynhurtig og tynd omelet, som du bagefter ruller sammen og skærer i tynde strimler. Herefter tilsættes nudlerne til kylingeblandingen sammen med strimlerne og det hele vendes godt sammen.

Så’ der serveret …

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s