Hey! Det er hjemmelavet konfekt – ny “kogebog” af Julie Hey

Konfekt
Hey! Det er hjemmelavet konfekt.

Det’ snart jul! Jo, det er så. Og ifølge daglibvarekæderne, så har tilsyneladende snart været “nu-er-det-snart-jul-tid” i en lille måned. I hvert fald her i vores lille by. Og til jul hører konfekt. Men det skal til gengæld ikke komme fra selvsamme dagligvarekæder, men skal laves selv.

Og så er bogen, som jeg modtog den anden dag, en virkelig kærkommen sag!

Julie Hey, som bl.a. står bag firmaet “MAD & MERE”, laver madskriblerier for pensionisternes favoritmagasin ugebladet SØNDAG og – ikke mindst – er ambassadør for madskolerne i Danmark, er forfatterinde, og hun har sgu’ fat i den lange ende, når det kommer til konfekt; ikke mindst, at hun forstår, at det sagtens kan spises på andre tidspunkter af året end blot til jul! Derudover kan skidtet jo også bruges som værtindegaver, som hun skriver. Her har jeg dog en sidebemærkning: Hvem pokker har fundet på, at det hedder en værtindegave? Hvad med værten? Just saying …

I indledningen skriver Hey, at de fleste råvarer er nogenlunde nemme at få fingrene i. Derfor slog første opskrift mig lidt ud. For hvad pokker er Goji, som skal i Gojikuglerne? Nåh, men bagest i bogen er der heldigvis en lille liste over brugbare forretninger (fysiske og på nettet), som kommer ind handy i dén sammenhæng.

Anden opskrift får mig tilbage på sporet igen: Snefnug med hvid chokolade, som består af mandler, hvid chokolade og Rice Krispies. Bum! Tredje gør mig glad: Hjemmelavet Ragusa (måske nok noget der minder om min favoritchokoladeting). Fjerde decideret lykkelig: Hvide figner med bl.a. frisk timian. Uhm, en alternativ sag, som jeg er sikker på må smage fantastisk!

Mere almindelige ting som mozartkugler, bounty og orangestænger er også at finde, ligesom der er et helt afsnit specielt til de stunder, hvor børnene er med. Her er der ting som fine figner med lys chokolade og valnødder og brumbasser med marcipan, abrikosmarmelade, abrikoser, mandler og chokolade. Ikke noget med havregrynskugler her …

Bagest i bogen er der et afsnit om drys, tips og tricks om forskellige smagsgivere og den slags samt en lille liste over gode forretninger– både fysiske og netbaserede.

Det er en go’ bog. Det er det altså. I hvert fald, hvis du er til konfekt. Og hvem er ikke det?

Hey! Det er hjemmelavet konfekt af Julie Hey koster kr. 199,95 og for det får du knap 120 sider med gode opskrifter og lækre billeder.

 

Dette indlæg er skrevet over tilsendt materiale fra Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.