Palak Gosht

Curry
Palak Gosht.

Antal personer: 6 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 1 time og lidt.

Ingredienser
700 g lam i tern
2 stænger kanel
2 fint hakkede, små løg
4 tsk. korianderfrø
1 tsk. spidskommenfrø
1 peperocini
1 tsk. stødt gurkemeje
5 dl. græsk eller tyrkisk yoghurt
12 tsk. revet ingefær
4 fed finthakkede hvidløg
400 g små, spæde og friske spinatblade
1 spsk. ghee
Salt
Peber

Opskrift
Start med at støde korianderfrø og spidskommen sammen med peperocini i en morter til fint pulver. Varm herefter din ghee i en meget varm wok og smid dem deri. Når de sprutter lystigt og dufter herligt, så skruer du lidt ned og tilsætter kanel og løg. Løget skal blive klart, men endelig ikke tage farve. Rør konstant.

Skru lidt op for varmen igen, og tilsæt så kødet sammen med gurkemeje. Rør, rør, rør …

Så smider du en skefuld yoghurt i, og lader den blive absorberet. Herefter laver du samme nummer én gang til, inden du smider den resterende yoghurt i. Så er det ellers i med ingefær og hvidløg. Rør godt rundt.

Læg låg på hele herligheden og lad det simre i en lille time. Lige inden servering kommer du spinaten i og lader den falde sammen.

Bum, så er der serveret – friskkogte basmatiris er et hit sammen med lidt friske korianderblade.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s