Når smagen af grønt græs er målet …

Oil
Olivenolie når det er bedst.

Må jeg præsentere en af verdens nemmeste forretter: Brød, olivenolie og en smule salt. Det lyder måske ikke af meget, men kan du få fingrene i en olivenolie af de helt gode, så er det sgu’ noget af det bedste. Og har du oven i købet noget rigtig godt brød at dyppe med, så er lykken gjort!

For lidt tid siden var den førstefødtes mor og jeg et smut over sundet for at besøge “Idala Gård” nær Trelleborg; et virkelig hyggeligt sted på landet, som både kan byde på landlig idyl i særklasse, god mad og vinmarker. Det er alligevel ikke hver dag, at man ser det i Sverige. Du kan jo ta’ at kaste et blik på deres hjemmeside her.

Nåh, men tilbage til forretten. I Sverige stod netop olivenolie og godt brød på bordet. Ikke som decideret forret, men blot som appetizer. Og dér var den! Lige dér. Olivenolien, som ramte smagsløgene hårdt og dybt på både den førstefødtes mor og jeg.

Jeg er – i denne sammenhæng, hvor olien er en decideret anfører i smagskampen, og ikke blot en medspiller – til den type olivenolie, som virkelig smager “grønt”. Altså en olie, hvor man får tanker om grønt, saftigt græs, blade og duft og smag af en sensommeraften. Den førstefødtes mor vil gerne have, at der er skruet en anelse ned for følelsen af at sluge en græsplæne. Og den olie der her stod på bordet, den ramte lige præcis midt i mellem – vel at mærke til vores begges store tilfredsstillelse!

Kan du få fat i olien – i Idala Gård koster den små kr. 150,- af de svenske rubler – så køb den. Du får en virkelig god, grøn olie, som kan skabe en appetizer uden lige. Lad være med at bruge den til at stege i og den slags, for der kan du sagtens bruge en billigere, men brug den derimod sammen med brød og lidt salt, som simpel dressing og deslige.

Spis brød til – f.eks. det heroli.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.