Friteret ricotta med zucchini-“spaghetti” med tomatsauce

Ricotta
Friteret ricotta med zucchini-“spaghetti” med tomatsauce.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

Ingredienser
250 g ricotta
50 g friskrevet parmesan
Salt
Peber
Muskatnød
1 æg
Mel
Smagsneutral olie
1 zucchini
Saften fra en halv citron
300 g passata
1 rød, finthakket chili
75 g gode, sorte oliven
2 tsk. ansjospasta
Frisk basilikum

Opskrift
Bland ricotta med parmesan og æg. Smag til med muskatnød, salt og peber. Form små, lidt flade kugler og smid dem i køleskabet.

I mens de hygger sig derinde, så sætter du lige tomatsaucen over, så den kan stå og småsimre mens det sidste ting gøres klar. Start med at opvarme lidt olie i en dyb pande, og smid så hvidløg og chili deri. Under omrøring og ved jævn varme lader du det lige hygge sig et par minutter. Herefter tilsættes passataen og ansjospastaen sammen med oliven og der smages til med salt og peber. Lad det simre til lige inden servering.

Zucchinien skæres i de tyndeste, fine strimler du kan. Et mandolinjern med sådan en ekstra kniv-snitte-i-tynde-strimler-dims er her en kæmpe hjælp. Hæld citronsauce over. Så’ “spaghettien” klar.

Opvarm rigeligt olie i en dyb pande til omkring 160 grader. Vend ricottakuglerne i mel, og smid dem i olien. Når de er sprøde og gyldne på den ene side, så vender du dem og gør kunststykket efter på den anden. Du skal endelig sørge for kun at vende dem én gang, for eller begynder det at ryge fra hinanden. Det er lidt svært.

Anret ved at lægge “spaghettien” i bunde af en dyb tallerken. Så skal der en omgang sauce over, inden der toppes med ricotta på toppen. Og frisk basilikum. Og et skud sort, friskkværnet peber. Og lidt friskrevet parmesan.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s