Indonesiske stegte ris

Rice
Indonesiske stegte ris. De smager bedre, end de ser ud …

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: Små 30 minutter + afkøling af risene.

Ja, så er jeg igen tilbage ved samme problem, som jeg har været ved jeg-ved-ikke-hvor-mange gange før; maden er lækker, men billedet får det til at ligne noget der mest af alt minder om havregrød. I dette tilfælde rødlig havregrød. Med spejlæg. Nåh, men hvis du ser bort fra billedet, og kaster dig ud i retten, så ender du ud med en virkelig velsmagende sag med en masse små smagsnuancer, som ikke lige finder vej til hverdagsmaden under normale omstændigheder. Ikke her på matriklen i hvert fald. Men jeg er jo heller ikke indoneser …

Ingredienser
2 dl. basmatiris
6 forårsløg i skrå, tynde skiver
1 rød, finthakket chili
1 løg i halve, tynde skiver
2 spsk. maizena
4 spsk. smagsneutral olie
1 tsk. rejepasta
1 tsk. brun farin
2 fed finthakket hvidløg
1 spsk. fiskesauce
1 spsk. tamarindpasta
1 spsk. tomatpuré

Opskrift
Smid risene i en lille kasserolle og hæld 3 dl. vand på. På med låget, kog op, skru ned og lad det simre i 10-11 minutter. Tag så kasserollen af varmen, og lad den stå med låget på i små 10 minutter. Herefter hældes risene ud på en bradepande med bagepapir og fordeles jævnt. Lad risene afkøle til stuetemperatur.

Opvarm 2 spsk. olie i en wok. I mens det varmer op, så smider du løgene i en frostpose sammen med maizena, og ryster posen på livet løs, så pulveret fordeles godt på løgene. Og så er det ellers i den brandvarme olie med dem. Skru lidt ned efter et par minutter, og lad det så ellers blive godt, gyldent og sprødt. Herefter kyler du dem over i en tallerken, for de skal først bruges lidt senere.

De sidste 2 spsk. olie opvarmes i wokken, og ved jævn varme tilsættes brun farin, rejepasta, chili og hvidløg. Når det dufter herligt, så hælder du fiskesauce, soya og tomatpuré ved. Lad det snurre et minut yderligere, og skru så helt op for varmen, så der er fuld tryk på.

Smid risene i blandingen, og rør konstant, så risene brunes og opvarmes, men ikke brænder på. Det ta’r vel en 5-10 minutter. Lige inden risene er færdige, så smider du løgene (både de sprøde og forårsløgene) i og lader dem lige varme med.

Steg et spejlæg i rigeligt olie, så det bliver godt og sprødt.

Servér de stegte ris med spejlægget på toppen. Og gerne også lidt Ketjap Manis – det gi’r lige prikken over i’et. Frisk koriander ville nok også være helt herligt, men var ikke lige på lager – det havde ellers hjulpet på den billedmæssige side.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.