Coq au Caffé et Chocolat

Chocolatechicken
Coq au Caffé et Chocolat.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 1 time og 15 minutter.

Ingredienser
4 kyllingebryster med skind
2 spsk. groftknuste kaffebønner
Olivenolie
4-5 skiver røget bacon
2 skalotteløg
250 g markchampignon
1 dl. cognac
2 dl. kraftig rødvin
1 dl. espresso
Frisk timian
Frisk persille, grofthakket
Lidt maizena
Salt
Peber
Mørk chokolade (jeg rev lidt af min 99% chokolade, som du kan læse mere om her)

Opskrift
Krydr kyllingebrysterne med salt, peber og de groftmalede kaffebønner. Brun dem herefter i lidt olivenolie på begge sider. Tag dem fra varmen, og smid løg i både samt bacon i grove stykker på panden. Ved jævn varme og under konstant omrøring begynder tingene stille og roligt at tage farve og dufte herligt, hvorefter svampene – i kvarter, hvis de er store og ellers bare hele – kommer samme vej. Steg i ca. 10 minutter.

Tag bacon, løg og svampe af panden og læg kyllingerne tilbage derpå. Hæld cognac på, og stik ild til skidtet – husk ikke at have tændt emhætte imens. Når flammerne dør ud, så hælder du espresso og vin ved og smider persille og et par kviste timian i.

Lad det småsimre under låg i ca. 45 minutter.

Jævn evt. saucen lidt med maizena og smag til med salt og peber.

Servér med friskkogte ris og et lille drys mørk chokolade.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s