Thai-kylling med tre slags løg

Thai
Thai-kylling med tre slags løg.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

1 stort kyllingebryst i tynde skiver
4 forårsløg i skrå skiver
3 fed hvidløg, finthakket
1 stort løg i både
1 tsk. friskrevet ingefær
Lidt sesamolie
2 spsk. Ketjap Manis
2 spsk. soya
1 spsk. fiskesauce
1 spsk. “ukendt” bouillon-agtig krydderi (den der er beskrevet nederst i dette indlæg er ideel)
1 spsk. sød chilisauce
Sesamfrø
Peberkoriander
Jasminris
1 æg

Sæt risene til at koge, for det gør ikke noget, hvis de ikke er edderspændtbrandhamrende varme, når du skal have fingrene i dem om lidt.

Opvarm en spiseskefuld sesamolie i en meget varm wok, og smid kyllingen deri. Lad det blive brunt, og tilsæt så ingefær og hvidløg. Skru lidt ned, og lad det begynde at dufte herligt, inden du smider løgene i også. Når disse er blevet lidt bløde i det, så tilsætter du Ketjap Manis, soya, fiskesauce, “ukendt” bouillon og chilisauce. Rør godt rundt og lad det simre lidt. Et par minutter inden servering skal forårsløgene i.

I en anden wok opvarmer du et par skefulde olie yderligere, og når det begynder at ryge lidt, så skal risene deri. Vend godt rundt konstant. Lav et lille hul i midten af risene, og slå æg ud deri. Rør det langsomt ind i risene, så der kommer små klumper æg i.

Servér de stegte ris med saucen og en håndfuld friske peberkoriander-blade samt et drys sesamfrø.

En mening om “Thai-kylling med tre slags løg”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s