Skriggul kyllinge-curry

A
Curry i noget nær refleksfarver …

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 60 minutter + det løse.

Endnu en gang ikke verdens skønneste billede; det gør ikke rigtig retten retfærdighed til. Men sådan kan det gå, når familien sidder hungrende ved bordet, og det hele skal gå lidt stærkt. Og retten skulle på bloggen, for den smager pokkers godt. Så se bort fra, at det ligner et mærkværdigt miks af boller i karry i sammenstød med refleksvest …

4 kyllingebryster
2 løg, grofthakket
1 tsk. stødt gurkemeje
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt koriander
3 fed finthakket hvidløg
2 peperocini, finthakket
1 dåse kokosmælk
3 laurbærblade
1 spsk. fiskesauce
2 kanelstænger
Limesaft
Frisk koriander
SaltPeber

Smid kyllingen i gryde, en wok eller noget andet, som kan rumme en god slat. Smid løgene ovenpå.

Bland gurkemeje, kanelpulver, stødt koriander, peperocini, hvidløg, fiskesauce og kokosmælk, og hæld det så over løgene og kyllingen. Tænd for varmen, kyl kanelstængerne og laurbærbladende i, og når væsken omkring kyllingen bobler, så skruer du ned og smider et låg på. Lad det simre i en halv times tid. Vend kyllingen halvvejs.

Skru herefter op for varmen, så der er rimelig tryk på, og lad det simre videre i endnu en halv times tid. Rør og vend jævnligt, så der ikke er noget, som brænder på.

Smag til med salt, peber og limesaft og servér med friskkogte basmatiris og frisk koriander.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s