Helstegt svinemørbrad i basilikumstøv på knuste kartofler med rygeost, brøndkarse og brændte porrer

Meat
Helstegt svinemørbrad i basilikumstøv på knuste kartofler med rygeost, brøndkarse og brændte porrer.

Antal personer: 3 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 20-25 minutter.

Svinemørbrad (afpudset)
En stor håndfuld friske basilikumblade
1 lille dl. rasp
Salt
Peber
Smør
Olie
Kartofler
2 dl. rygeost
1 dl. fed yoghurt naturel
1 porre
Lidt citronolie
Brøndkarse

Rens kartoflerne og kog dem i letsaltet vand til de er møre, men stadig har bid. Hæld så vandet fra og lad dem afkøle let.

Så renser du porren og skærer den mørkegrønne del fra. På en tør pande med fidusen ved fuld fart på varmen. Lad den blive godt sort på den ene side, så vender du den, lader den blive sort på den anden og så fremdeles til du står med en helt sort porre, som er sprød udenpå men helt lækker og blød indeni. Lad den køle lidt, og pil så det sorte af, hvor du finthakker det alleryderste og mest sprøde.

Det blød – og meget søde – indvendige hakkes ligeledes.

I mens krydres kødet med salt og peber og steges ved først hård og derefter jævn varme i en blanding af smør og olie, til der er en god stegeskorpe og den er den farve, som man nu holder af indeni; jeg er mest til det lyserøde, så det ikke bliver for tørt. Men smag og behag, du ved …

Tag så kødet af og lad det hvile, mens du forbereder “dressingen” til kartoflerne: Bland rygeost med yoghurt og den søde del af porren, og smag til med salt og peber.

Blend rasp med basilikum til du har fint, grønt støv. Bred det ud på et skærebræt, og rul kødet deri.

Knust kartoflerne let ved at give hver enkelt et tryk med tommelfingeren, og bland dem med dressingen. Drys så med brøndkarsen og den finthakkede sorte del af porren.

Anret kartoffelsalaten med kødet, som du skærer i et solidt og godt stykke, ovenpå. Pynt med lidt brøndkarse omkring samt lidt af den brændte porrer og et par dryp citronolie.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s