Cassoulet de Castelnaudary

Cassoulet_A
Cassoulet de Castelnaudary.

Antal personer: 6 personer.
Forberedelsestid:
30-40 minutter + 10-12 timer i blød for bønnerne.
Tilberedningstid: Knap 3 timer.

Arg, hvor bliver jeg irriteret, når jeg får bakset noget mad sammen, som smager helt og aldeles, som det skal, og for så vidt også ligner det, som jeg har en plan om, at det skal. Men så får jeg taget et billede, som slet ikke retfærdiggør retten.

Det er sket her. Lad være med at se på billedet, man kast dig over retten. Om ikke andet, så køb Michel Roux’ kogebog “Mit franske køkken” (anmeldelse her), og kast et blik på hans billede – så får man lyst til at sætte tænderne i skidtet med det samme!

Pølserne i Roux’ udgave er morteaupølser og toulousepølser. Det smed jeg ikke i. Jeg snuppede derimod en omgang italienske salsiccia-pølser, som jeg elsker, elsker, elsker! Derudover har jeg modificeret opskriften lidt hist og pist – skal du ha’ den helt originale opskrift, så må du til din boghandel og købe hans kogebog.

Ingredienser
800 g tørrede hvide bønner opblødt i 10-12 timer
Ca. 350-400 g salsiccia
Et lille kilo svineskank
1 stor gulerod
1 stort løg med 3 nelliker stukket i
1 bouquet garni
3 fed hvidløg
200 g rå svinesvær i ét stykke
5 confit de canard-andelår
1 lammeculotte
200 g flåede, grofthakkede tomater
Sort, friskkværnet peber
Frisk persille
Rasp
Salt

Opskrift
Prik pølserne med en kødnål, og smid dem i en stor gryde med svineskanken. Koldt vand på, og bring det i kog. Lad det simre stille og roligt i 30 minutter, hvorefter pølserne tages op. Skanken skal have 30 minutter yderligere, hvorefter den skal op.

Vandet hældes ud, og bønner kommes i sammen med en masse koldt vand, guleroden, løget, bouquet garni, hvidløgsfed og svinesvær. Kog ved svag varme i 30 minutter, hvorefter overfladen skummes af. Kog 30 minutter igen, og afskum nok en gang.

I mens brunes anden sammen med lammet til de er gyldenbrune på alle sider. Lammet ryger derefter direkte ned til bønnerne, mens anden lige lægges til side for en tid.

Når bønner har kogt i halvanden times tid, så ta’r du lige et kig på, hvor meget væde der er tilbage. Der må ikke være for meget, men omvendt heller ikke for lidt. Ret præcist, ik’?

Tomaterne ryger i sammen med en god r..fuld sort peber. Kog igen i en lille halv time, og så smider du ellers and og pølser i også. Kog ganske langsomt op, så anden ikke går for meget i stykker.

Hæld hele herligheden forsigtigt over i en stegeso – dog med undtagelse af løg, gulerod og bouquet garni. Og svinesvær. De ser sgu’ ikke for lækre ud, og smagen er trukket ud af dem.

Fisk pølserne op, og skær dem i grove skiver. Tilbage med dem.

Drys med rasp og finthakket persille, og stil stegesoen i ovnen ved 160 grader i en halv times tid.

Bum, så er der ægte fransk bondekost for alle pengene!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.