Kylling med salsiccia og salvie på klassisk risotto

Foam
Aftenens menu.

Antal personer: 3-4 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 50 minutter.

Ingredienser til risotto
40 g smør til risottoen
2 skalotteløg
Olivenolie
75 g friskrevet parmesan
1 dl. Noilly Prat
Ca. 0,5-0,75 liter hønsefond
Risotto-ris

Ingredienser til kyllingen
1 stk. stor kylling
1 stk. salsiccia
1 bdt. salvie
Olivenolie
Citronsaft fra en enkelt citron
Salt
Peber

Ingredienser til saucen
2 dl. hønsefond
1 dl. piskefløde
20 g koldt smør i tern

Andre ingredienser
Lidt soltørrede tomater
En smule friske rosmarinnåle

Opskrift på risotto
Hak det løg virkelig fint, og opvarm derefter en god slat olivenolie ved jævn varme i en gryde. Løgene deri og sautér let.

Skru op for varmen på fuld skrald, og smid risene deri, mens du rører rundt som en gal, så der ikke er noget der brænder på. Når risene har en hvid kerne, så skruer du ned igen, og hælder Noilly Prat ved. Kog ind, inden du smider en suppeskefuld fond ved. Du skal stadig røre rundt. Og fonden må ikke være mere end lunken, for så kan du komme til at overkoge din risotto.

Når fonden er kogt ind, så hælder du en ny skefuld på, rører rundt, koger ind, ny skefuld på osv. Efter noget der minder om 15-20 minutter, så har risene stadig bid, men er ved at være der.

I med parmesanen, låg på og lad stå i 3-4 minutter.

Opskrift kyllingen
Tør kyllingen grundigt på yder- såvel som inderside. Prop pølse og en håndfuld salvieblade ind i krapylet, og luk den herefter med et par kødnåle.

Blend olivenolie med citronsaft og en lille håndfuld salvieblade. Smag til med salt og peber.

Pensl kyllingen med marinade, og smid den på grillen ved indirekte varme i 40-45 minutter. Vend den løbende, og pensl med marinaden.

Partér kyllingen og skær pølsen i skrå skiver. Ud med salviebladene – de har aftjent deres værnepligt.

Opskrift sauce
Opvarm hønsefonden, tilsæt fløde og til slut smør. Blend til skum. Så’ der sovs!

Anretning
Læg en smule risotto i bunden, og læg kyllingen ovenpå. Læg lidt af pølsen rundt om sammen med lidt groft hakkede soltørrede tomater og rosmarin. Hæld skummen over, og skynd dig at spise, mens det stadig er varmt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s