Fattigrøvs-tournedos Rossini

Rossini
Fattigrøvs-tournedos Rossini.

Antal personer: 3 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 40 minutter inkl. ‘tofler. 10 ekskl. ‘tofler.

På sådan en ganske almindelig hverdag kan det virke en smule ekstravagant at kaste sig ud i en Tounedos Rossini. Men hvis man nu laver den med andemousse i stedet foie gras, så kommer det li’som lidt ned på et mere jordnært plan. Næsten. Og hvem har i øvrigt sagt, at hverdagsmad ikke må være ekstravagant, hvis det nu endelig sku’ være?

Små kartofler (antal efter sult)
Olivenolie
Smør (i alt ca. 40-50 g)
2 skiver daggammelt brød
2 oksetounedos’er
2 solide skiver andemousse
3 dl. marsala
Lidt frisk timian

Start med at rense kartoflerne. Opvarm herefter lidt smør og olie på en pande ved jævn varme, og smid derefter kartoflerne på. Rusk lidt rundt i dem fra tid til anden. Når de er møre, gyldne og sprøde, så krydr med salt og peber, og så er tilbehøret på plads.

I mens kartoflerne hygger sig, så kaster du dig ud i den absolut vigtigste del af aftenens menu: Bøf og sauce.

Bøfferne ud af køleren, så de kan nå at få stuetemperatur. Krydr med salt og peber.

Hæld marsala i en lille kasserolle og kog ind til 1/3.

Opvarm en klat smør sammen med timian på en pande for fuld skrue, og smid bøfferne på. Først til den ene side er med en god stegeskorpe, og så derefter den anden. Samlet stegetid afhænger af smag, tykkelse og alt sådan noget, så prøv dig frem.

Af med bøfferne (og fisk den lidt brankede timian fra). Pak dem endelig ikke ind i stanniol eller andet, hvis de har den farve indeni, som du ønsker, for så steger de bare videre indeni og ender med at blive grå og kedelige.

Mer’ smør på panden. Fuld skrue igen. På med skiverne af andemousse. Arbejd hurtigt, for det smelter nemt, det skidt. Vend det, når det lige er lidt sprødt på ydersiden, og giv den anden side en omgang også. Over på bøfferne med dem, så de kan smelte lidt ned over.

Mer’ smør på panden, og så brødskiverne på. Gyldne og sprøde er målet for begge sider.

Saucen får lige en 30 g koldt smør i tern, og så er den også klar.

Anret i en flyvende fart!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s